Restorāns
Subtitle
Food for the people
Ēdienkarte
Subtitle
Komanda
Subtitle
Ar mums garšo labāk
Kontakti
Subtitle
Gaidam tevi fermā
ru en

Restorāns FERMA ir sengaidīts šefpavāra Māra Astiča projekts un viņa debija restoratora statusā. Māra kulinārais stils ir vienkārša, bet iedvesmojoši izsmalcināta, svaiga un oriģināla virtuve ar cieņpilnu attieksmi pret Latvijas kulināro mantojumu. Māris ir pārliecināts, ka labākais ēdiens dzimst mežā, dobē un fermā. Patiesā garšu baudījuma avots ir augstākās kvalitātes vietējie produkti katrā restorāna FERMA viesu šķīvī.

Terase

Eleganta un nesteidzīga atmosfēra

Restorāns FERMA atrodas Klusajā centrā iepretim Viesturdārzam, un tas dabiski iekļaujas šai Rīgas daļai raksturīgajā elegantajā un nesteidzīgajā atmosfērā. Restorāna terase, kur īstā kūpinātavā uz dzīvas uguns tiek gatavoti izsmalcināti ēdieni, rada atpūtas sajūtu kā saulainās dienās, tā siltos vasaras vakaros. Savukārt telpās esošais kamīns un īpaši atlasīti dzērieni veido omulīgu un siltu sajūtu pat vēsākajās ziemas pēcpusdienās.

VEIKT REZERVĀCIJU

Interjers

Modernisma gars

Restorāna FERMA interjers ir īsts dizaina paraugs, ko veidojuši mākslinieki Aleksandrs Vasiļenko un Stepans Boldirevs. Viņi ir apvienojuši XX gadsimta vidus funkcionālo modernismu ar elegantiem Art Deco akcentiem. Praktiskais un estētiskais interjers izveidots tā, lai vairotu un pagarinātu viesu baudu, uzturoties restorānā.

Šefpavāra galds

Atklāj jaunu garšu pasauli

Katrs restorāna FERMA apmeklējums ir izglītojošs gastronomisks piedzīvojums. Mūsu viesi var nobaudīt unikālus šefpavāra gatavotus ēdienus, kā arī apmeklēt meistarklases, kur labāko pavāru vadībā var apgūt jaunas ēdiena gatavošanas prasmes. Piedāvājam arī rezervēt vietu pie īpašā šefpavāra galda, lai nobaudītu latviešu virtuves degustācijas ēdienkarti. Vislabākās zināšanas rodas, izbaudot īstas, dabīgas un neaizmirstamas garšas!

Dzērieni

Izmeklēti dzērieni

Restorānā FERMA katra maltīte kļūst vēl baudāmāka ar mūsu rūpīgi izvēlēto dzērienu klāstu. Papildus plašajai vīnu izvēlei mēs piedāvājam arī citus izmeklētus dzērienus, kas piemēroti katrai gaumei. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties nobaudīt vīnu, kokteili vai kādu īpašu bezalkoholisko dzērienu, pie mums atradīsiet to, kas ideāli papildinās jūsu maltīti.

Grila ēdieni

Ēdieni no vietējiem ražotājiem

Restorānā FERMA mēs lepojamies ar iespēju piedāvāt izcilus gaļas ēdienus, kas gatavoti no Latvijā audzētas un medītas produkcijas. Katram ēdienam, ko pasniedzam, ir izsekojamība – mēs cieši sadarbojamies ar vietējiem zemniekiem un medniekiem, lai nodrošinātu augstāko kvalitāti. Pie mums var nobaudīt steiku no rūpīgi noturētas Latvijā audzēta liellopa gaļas, kā arī citus izmeklētus gaļas ēdienus, kas radīti, lai sniegtu autentisku un neaizmirstamu garšas pieredzi.

Jūras produkti

Labākās jūras veltes

Šefpavārs Māris Astičs, viens no vadošajiem zivju ēdienu meistariem Latvijā, zivju un jūras velšu bagātības restorānā FERMA ir atklājis no jauna.

Pie mums var nobaudīt Latvijas upēs ķertus zandartus, foreles vai samus, kas kopā ar pārējām jūras veltēm priecē gan vietējos gardēžus, gan ārzemju viesus, kuri augstu vērtē autentisku un izsmalcinātu garšu.

Latviešu ēdieni

Latvijas kulinārais mantojums

Restorāna FERMA komanda tic Latvijas produktu lieliskajai garšai un kulinārajam potenciālam. Katrā mūsu ēdienā iemiesots Latvijas zemes spēks, cilvēka roku meistarība un sirdij tik tuvās un mūs visus vienojošās atmiņas.

Ilgtspēja

Ilgtspēja mūsu virtuvē

Restorāna FERMA šefpavārs Nils Ģēvele mērķtiecīgi virza mūsu restorānu uz ilgtspējīgas saimniekošanas principiem. Mēs uzskatām, ka katrs produkts ir vērtība, tāpēc cenšamies maksimāli izmantot visas sastāvdaļas, lai samazinātu pārtikas atkritumus. Tas, kas var tikt servēts uz šķīvja, netiek izniekots.

Virtuvē esam ieviesuši arī citus ilgtspējas principus, piemēram, daļu ēdienu pasniedzam uz šķīvjiem, kam mūsu restorānā sniegta “otrā dzīve”. Mūsu virtuvē darba organizācija tiek rūpīgi plānota, lai atkritumi tiktu sašķiroti, pārvēršot tos resursos. Katrs solis mūsu darbībā atspoguļo rūpes par planētu un atbildību pret nākamajām paaudzēm.

Ēdienkarte

Komanda

FERMA ir šefpavāra Māra Astiča kulinārā savienība ar dažām no Lavijas restorānu biznesa spilgtākajām personībām: Šefpavāru Nilu Ģēveli, restorāna vadītāju Jāni Viļumovu, konditori Valēriju Čudovu un bārmeni Alvinu Matisānu. Viņi visi ir arī pasniedzēji Māra vadītajā Restorānu servisa skolā, Latvijas ietekmīgākajā kulināru un apkalpojošā personāla kalvē.

Michelin Guide

Michelin Guide

Restorāns FERMA ir atkārtoti iekļauts prestižajā MICHELIN GUIDE ceļvedī, kas izceļ pašus labākos restorānus Latvijā. Šī atzinība apliecina mūsu spēju piedāvāt izcilu gastronomisko pieredzi, un tas ir visas komandas kopīgā darba rezultāts! Uzslavas pelnījuši gan mūsu pavāri, kuri ik dienu pārsteidz viesus ar patiesi gardiem un skaistiem ēdieniem, gan viesmīļi, kuri vienmēr spēj saglabāt pozitīvu attieksmi un veltīt katram mūsu viesim smaidu, gan bārmeņi, kuri parūpējas, lai visiem ēdieniem tiktu piemeklēts vislabākais dzēriens, gan pārējā komanda, kas ikdienā ir milzīgs atbalsta plecs.

 

Arī turpmāk mūsu viesiem nodrošināsim tikpat augstu apkalpošanas kvalitāti, turpinot strādāt ar degsmi un mīlestību pret to, ko darām!

Šefpavārs

Māris Astičs

Māris, šefpavārs kopš 23 gadu vecuma, savu karjeras ceļu ir veidojis ar apbrīnojamu mērķtiecību un aizrautību. Jau 25 gadu vecumā viņš kļuva par Latvijā pirmās privātās kulinārijas skolas īpašnieku, bet 29 gadu vecumā – par sava restorāna saimnieku. Šie sasniegumi apliecina Māra profesionalitāti un spēju iedvesmot citus, kas augstu novērtē viņa darbu un redzējumu.

 

Restorānu FERMA Māris vada jau vairāk nekā astoņus gadus, un viņš uzskata, ka šī restorāna sirds ir komanda. Tieši tāpēc Māris ap sevi ir pulcējis cilvēkus, kuru acīs saskatījis to pašu drosmi, kas viņam bija nepieciešama, lai uzdrīkstētos sasniegt šķietami neiespējamo. Kopā ar līdzīgi domājošiem profesionāļiem Māris rada unikālu gastronomisko pieredzi, kas apbur gardēžus un paceļ restorānu FERMA augstākajā kulinārijas līmenī.

Šefpavārs

Nils Ģēvele

Nils ir restorāna FERMA šefpavārs kopš 2022. gada, un šajā laikā viņš sevi apliecinājis kā izcilu profesionāli. Nilam ēdiena gatavošana ir kas vairāk par profesiju – tā ir viņa sirdslieta un veids, kā izteikties un komunicēt ar pasauli. Mūsu šefpavārs ar lielu rūpību izvēlas augstākās kvalitātes produktus un ar cieņu pret katru sastāvdaļu rada ēdienus, kas vienmēr pārsteidz ar izcilu garšu un bagātīgu konsistenci. Nils ne tikai nodrošina nevainojamu un ilgtspējīgu virtuves darba organizāciju, bet arī iedvesmo un motivē savu komandu.

 

Nils ir vienīgais šefpavārs Latvijā, kurš ticis pasaulē prestižākā konkursa BOCUSE D’OR finālā. Šis sasniegums apliecina viņa meistarību, radošumu, kā arī iedvesmo mūsu komandu turpināt attīstīties un piedāvāt viesiem arvien aizraujošākus kulināros piedzīvojumus.

 

Nila sasniegumu plauktiņā ir vēl citi vērā prestiži apbalvojumi:

    - MICHELIN Guide “Young Chef Award” jeb “Jaunā šefpavāra” izcilības apbalvojums,

    - “Latvijas Gada pavārs 2022” uzvarētāja gods.

Pastry chef

Valērija Čudova

Valērijas pozitīvā enerģija ir jūtama gan viņas profesionālajā darbā, gan kopējā komandas atmosfērā. Viņa tic, ka ēdiena gatavošanas procesā iesaistītās emocijas pārnesas arī uz šķīvja, un caur Valērijas ēdieniem noteikti ikviens viesis var sajust pozitīvisma lādiņu. Viņa veiksmīgi apvieno desertu gatavošanu restorānā FERMA ar pasniedzējas darbu Restorānu servisa skolā, kur vada kulinārijas seminārus un praktiskās nodarbības.

 

Valērija ir ieguvusi vairākas vērienīgas profesionālās atzinības:

     - “Latvijas Gada pavārs 2023” uzvarētājas gods,

     - 1. vietu nominācijā "Kulinārijas Zvaigzne" Gemoss rīkotajā grantu konkursā.

 

Turklāt viņa ir izmantojusi iespēju pilnveidoties Michelin līmeņa restorānā "Nolla", Helsinkos, Somijā.

Restorāna vadītājs

Jānis Viļumovs

Jānis ir restorāna saimnieks, kura sirds pukst vienā ritmā ar viņa komandu. Kā kapteinis, kurš pārzina ikvienu sava kuģa klāja detaļu, Jānis savu ceļu sāka, strādājot gan par viesmīli, gan bārmeni, tāpēc viņam ir izpratne par katru sīkāko niansi, ar ko ikdienā restorāna dzīvē var sastapties. Šī pieredze ļauj viņam būt soli priekšā, sajust un paredzēt visu, lai apmierināti būtu gan viesi, gan kolektīvs.

 

Restorāns FERMA ir jau devītais, kuru Jānis ir vadījis, taču, viņa paša vārdiem sakot, šis ir īpašs. FERMA viņam ir kā otrās mājas – vieta, kur viņš labprāt pavada laiku, rūpējoties par izcilu atmosfēru, kurā ikviens var justies gaidīts un novērtēts. Darbojoties plecu pie pleca ar Māri un Nilu, Jānim ir izdevies radīt vietu, kurā, runājot līdzībās, viss darbojas kā harmoniski noskaņots orķestris – katrs instruments skan vienotā melodijā.

Bārmenis

Alvins Matisāns

Viduvējs bārmenis var būt ikviens, taču tikai cilvēks ar īstu radošo garu spēj kļūt par izcilu bārmeni. Alvins to saprata jau savas karjeras pirmsākumos 2000. gadu sākumā, un šī pārliecība gadu gaitā tikai stiprinājās. Viņš tic, ka cilvēki meklē “savu” bārmeni tieši tāpēc, ka vēlas tikt saprasti, un šī savstarpējā sapratne ir māksla, kuru viņš apgūst un pilnveido ar katru jauno kokteili. Viņa lielākais gandarījuma avots ir kolēģu stāsti par apmeklētājiem, kuri īpaši vēlas pasūtīt kādu no viņa radītajiem kokteiļiem, un šie lūgumi pagatavot “FERMAS Alvina kokteili"” kļūst arvien biežāki.

Sazinies ar mums

Turn on Javascript!

Tālrunis: +371 22009000

E-pasts: Turn on Javascript!

Adrese: Valkas iela 7, Rīga

Darba laiki

No pirmdienas līdz sestdienai: 12:00 - 23:00

Svētdien: brīvdiena

 

VEIKT REZERVĀCIJU