Restorāns FERMA ir sengaidīts šefpavāra Māra Astiča projekts un viņa debija restoratora statusā. Māra kulinārais stils ir vienkārša, bet iedvesmojoši izsmalcināta, svaiga un oriģināla virtuve ar cieņpilnu attieksmi pret Latvijas kulināro mantojumu. Māris ir pārliecināts, ka labākais ēdiens dzimst mežā, dobē un fermā. Patiesā garšu baudījuma avots ir augstākās kvalitātes vietējie produkti katrā restorāna FERMA viesu šķīvī.
Eleganta un nesteidzīga atmosfēra
Restorāns FERMA atrodas Klusajā centrā iepretim Viesturdārzam, un tas dabiski iekļaujas šai Rīgas daļai raksturīgajā elegantajā un nesteidzīgajā atmosfērā. Restorāna terase, kur īstā kūpinātavā uz dzīvas uguns tiek gatavoti izsmalcināti ēdieni, rada atpūtas sajūtu kā saulainās dienās, tā siltos vasaras vakaros. Savukārt telpās esošais kamīns un īpaši atlasīti dzērieni veido omulīgu un siltu sajūtu pat vēsākajās ziemas pēcpusdienās.
Modernisma gars
Restorāna FERMA interjers ir īsts dizaina paraugs, ko veidojuši mākslinieki Aleksandrs Vasiļenko un Stepans Boldirevs. Viņi ir apvienojuši XX gadsimta vidus funkcionālo modernismu ar elegantiem Art Deco akcentiem. Praktiskais un estētiskais interjers izveidots tā, lai vairotu un pagarinātu viesu baudu, uzturoties restorānā.
Atklāj jaunu garšu pasauli
Katrs restorāna FERMA apmeklējums ir izglītojošs gastronomisks piedzīvojums. Mūsu viesi var nobaudīt unikālus šefpavāra gatavotus ēdienus, kā arī apmeklēt meistarklases, kur labāko pavāru vadībā var apgūt jaunas ēdiena gatavošanas prasmes. Piedāvājam arī rezervēt vietu pie īpašā šefpavāra galda, lai nobaudītu latviešu virtuves degustācijas ēdienkarti. Vislabākās zināšanas rodas, izbaudot īstas, dabīgas un neaizmirstamas garšas!
Izmeklēti dzērieni
Restorānā FERMA katra maltīte kļūst vēl baudāmāka ar mūsu rūpīgi izvēlēto dzērienu klāstu. Papildus plašajai vīnu izvēlei mēs piedāvājam arī citus izmeklētus dzērienus, kas piemēroti katrai gaumei. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties nobaudīt vīnu, kokteili vai kādu īpašu bezalkoholisko dzērienu, pie mums atradīsiet to, kas ideāli papildinās jūsu maltīti.
Ēdieni no vietējiem ražotājiem
Restorānā FERMA mēs lepojamies ar iespēju piedāvāt izcilus gaļas ēdienus, kas gatavoti no Latvijā audzētas un medītas produkcijas. Katram ēdienam, ko pasniedzam, ir izsekojamība – mēs cieši sadarbojamies ar vietējiem zemniekiem un medniekiem, lai nodrošinātu augstāko kvalitāti. Pie mums var nobaudīt steiku no rūpīgi noturētas Latvijā audzēta liellopa gaļas, kā arī citus izmeklētus gaļas ēdienus, kas radīti, lai sniegtu autentisku un neaizmirstamu garšas pieredzi.
Labākās jūras veltes
Šefpavārs Māris Astičs, viens no vadošajiem zivju ēdienu meistariem Latvijā, zivju un jūras velšu bagātības restorānā FERMA ir atklājis no jauna.
Pie mums var nobaudīt Latvijas upēs ķertus zandartus, foreles vai samus, kas kopā ar pārējām jūras veltēm priecē gan vietējos gardēžus, gan ārzemju viesus, kuri augstu vērtē autentisku un izsmalcinātu garšu.
Latvijas kulinārais mantojums
Restorāna FERMA komanda tic Latvijas produktu lieliskajai garšai un kulinārajam potenciālam. Katrā mūsu ēdienā iemiesots Latvijas zemes spēks, cilvēka roku meistarība un sirdij tik tuvās un mūs visus vienojošās atmiņas.
Ilgtspēja mūsu virtuvē
Restorāna FERMA šefpavārs Nils Ģēvele mērķtiecīgi virza mūsu restorānu uz ilgtspējīgas saimniekošanas principiem. Mēs uzskatām, ka katrs produkts ir vērtība, tāpēc cenšamies maksimāli izmantot visas sastāvdaļas, lai samazinātu pārtikas atkritumus. Tas, kas var tikt servēts uz šķīvja, netiek izniekots.
Virtuvē esam ieviesuši arī citus ilgtspējas principus, piemēram, daļu ēdienu pasniedzam uz šķīvjiem, kam mūsu restorānā sniegta “otrā dzīve”. Mūsu virtuvē darba organizācija tiek rūpīgi plānota, lai atkritumi tiktu sašķiroti, pārvēršot tos resursos. Katrs solis mūsu darbībā atspoguļo rūpes par planētu un atbildību pret nākamajām paaudzēm.